Рефинансиране на кредит – начин за намаляване на месечните задължения

0

Като прочетете заглавието на статията, може да си помислите, че ви призоваваме да вземете нов заем, с който да погасявате други свои кредити. Това не е така. Добре знаем, че подобно решение като цяло може да бъде много неблагоприятно.

Нямаме предвид взимането на обикновен нов и паралелен заем, а рефинансиране на кредит като един от начините за намаляване на месечните финансови задължения. Кога си струва да се използва? Ще се опитаме накратко да дадем повече информация и полезни насоки.

В живота ни има ситуации, в които тегленето на бърз кредит е най-добрата алтернатива в определения момент. Решаваме да вземем на заем допълнителни средства, защото често нямаме избор. Но има хора, за които кредитите на вноски или заемите до заплата са форма на задоволяване на моментна прищявка или не толкова съществена нужда. Въпреки това вземането на заем е безопасно, когато изплатим тези задължения навреме и те не влияят на финансовата ни ликвидност. Какво можем да направим, когато размерът на месечните задължения е нараснал до сума, която не можем да погасим? В такива моменти рефинансиращият заем може да бъде полезен.

Какво е рефинансиране на кредит?

Обединяването на кредити е форма на погасяване на предишни задължения чрез вземане на нов заем. Не звучи като най-добра възможност, но често е изключително полезна, когато имаме твърде много натрупали се задължения. Случва се в забързаното ежедневие отново да забравим да платим вноски за стока на изплащане, да получим напомняне от кредитната компания, че имаме просрочени вноски или да получим имейл с напомняне относно погасяването на лизинга на автомобила. При всички тези случаи е възможно да ни бъдат начислени допълнителни лихви за всеки ден закъснение. Можем да се опитаме да намалим месечните си финансови задължения или тези, за които е възможно, просто като съберем всички задължения в едно по-голямо.

Рефинансирането като начин за намаляване на месечните финансови задължения

Как можете да използвате обединяващия заем? Първо трябва да запишете всичките си задължения и да съберете на едно място договорите за кредит, заем и лизинг. След като сте направили това отивате в банков клон или в офис на небанкова кредитна компания с всички споразумения, или се свързвате с кредитора чрез интернет или телефон. Когато избирате оферта, обърнете внимание на общата стойност на кредита. Също така си заслужава да сравните офертите на няколко компании и да изберете най-добрата. Не забравяйте, че банките не работят безплатно, следователно един рефинансиращ заем може да ви струва повече от изплащането на всички заеми поотделно. Плюсът обаче е, че ще изплатите например просрочени кредити, чиито наказателни лихви нарастват от месец на месец. Друго предимство е възможността за удължаване на срока на заема. Това ще намали месечната вноска и ще удължи срока за погасяване, което може да ви донесе известно облекчение. Трябва обаче да вземете предвид, че общата цена може да бъде по-висока.

След подписване на договора с кредитора, той ще изплати съществуващите ви кредити, като вие от тук нататък ще плащате само една вноска на месец.

Заслужава ли си да рефинансирате кредити до заплата?

Тази опция съществува, когато например сте ползвали няколко кредита до заплата за по-малки суми и теглите кредит на вноски, с който да погасите няколкото малки заема. Така ще изплатите непогасените кредити и след това ще изплащате само една вноска по новия заем. В подобна ситуация обаче трябва да помните, че изплащането на кредита трябва да се извършва по график, за да не нараснат отново дълговете ви, вместо да намалеят.

>

The post Рефинансиране на кредит – начин за намаляване на месечните задължения appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Рефинансиране на кредит – начин за намаляване на месечните задължения

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение