Ранните признаци на усложнения при коронавирус

0

Изследователи от Медицинската школа Grossman в Нюйоркския университет изброиха ранните признаци на тежка инфекция, причинена от коронавируса. Предпечатът на творбата е публикуван на портала MedRxiv, предава zdrave.to.

Учените анализираха данни от случаите на 4103 души с потвърден COVID-19 в Ню Йорк. В около половината от случаите пациентите се нуждаят от хоспитализация, а 650 души попадат в интензивното отделение, на механична вентилация или умират.

Анализът на клиничната картина на заболяването показа, че е по-вероятно да стане тежко, ако пациентът има увеличение на c-реактивен протеин, d-димер и феритин в начален стадий на хоспитализация.

Друг важен признак на бъдещи усложнения е ниското насищане на кислород в кръвта (по-малко от 88 процента).

Изследователите също забелязват, че най-често болестта преминава в критично състояние при пациенти със затлъстяване. За тях рисковете да изпаднат в тежко състояние при COVID-19 са по-високи, отколкото при хора със сърдечни или белодробни заболявания, посочват авторите на изследването.

Пандемията на коронавирус COVID-19 засегна почти целия свят. По последни данни на СЗО са заразени 174 милиона души, повече от 3,75 милиона са загинали.

Източник: fakti.bg

The post Ранните признаци на усложнения при коронавирус appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Ранните признаци на усложнения при коронавирус

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация