Разлог посрещна силови атлети от цялата страна

0
Разлог посрещна състезатели от цялата страна във втория кръг от Държавното първенство по силов многобой- „Сила, доблест, мъжество“. Представителите на домакинския отбор Иван Майсторов и Борис Тумбев демонстрираха завидни разложки умения, трупайки сериозен актив в крайното класиране.
На градския площад в неделя деветима силови атлети, от различни краища на България, демонстрираха сила и мъжество в седем дисциплини. Първенството започна в 12:30 с „Най-много клекове за една минута, с тежест от 180 кг.“. След „леката“ загрявка изпитанията продължиха с „Теглене на тежкотоварно МПС от седнало положение“, пренасяне на кобилица и щафета, обединяваща т.нар. „Фермерска разходка, Колелата на Аполон- вдигане на логлифт“ и пренасяне на чувал. За последните точки в крайното класиране, участниците мериха сили в дисциплината „Мъртва тяга на макс“.
Купата за първо място вдига Сашо Велинов от София, с актив от 36 точки, а с точка разлика след него се нареди Вениамин Каракачев. С бронза се окичи Петьо Христов от Червен бряг, оставяйки на 2 точки зад себе си Иван Майсторов. Достойно участие и завидни силови умения демонстрира и Борис Тумбев, който успя да събере 11 точки от няколко дисциплини.
Събитието, част от спортния календар на Българската федерация на силовите атлети „Strongman“, за поредна година се реализира с любезното съдействие на Община Разлог и редица спонсори.

The post Разлог посрещна силови атлети от цялата страна appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Разлог посрещна силови атлети от цялата страна

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация