Разликата в цените и обслужването на почивка в Гърция и в България според потребител

0

Гръцката салата у нас е една миниатюрна чинийка с домати, краставици, чушка и пет кубченца сирене, според Инна Георгиева

Преди седмици Инна Георгива била на почивка в съседна Гърция, имала е удоволствието да си позволи и почивка на нашето Черноморие. Именно това ѝ позволява да направи сравнение относно цените по заведенията в Гърция и България.

В социалната мрежа тя написа, че в Кавала, заведение, както и у нас – в ресторант на южното Черноморие, направила една и съща поръчка. Поръчката и на двете места включвала: гръцка салата, две ципури на скара, бутилка узо 200 мл, една бира и голяма бутилка минерална вода, като отбелязва, че водата в Гърция са я сервирали и без да я поръчват. За вкуса на храна, големината на порциите и обслужването в Гърция – Инна не си позволява дори да коментира. „Хората, които са били там, знаят“, пише тя.

В морското заведение у нас ципурата по грамаж в менюто била 350 гр. (както и тази в Гърция).

„Та… донесоха ми една рибка няма и двеста грама, която при това не беше и ципура! Нещо от сорта на кефалче, или не знам какво… не обичам да правя сцени по заведенията, но все пак казах на сервитьорката, че това не е ципура (размера дори не съм го коментирала).

Тя настояваше, че готвачът ѝ го е дал за ципура, отиде все пак до кухнята, върна се… ципура било (аз не съм яла ципура все едно). Както и да е, взех си порцията-пергамент, нещо претоплено от преди два дена поне, кефалче или друга неизвестна риба.“, допълва Инна.

По думите на Георгиева гръцката салата у нас е една миниатюрна чинийка с домати, краставици, чушка и пет кубчета сиренце. Узото обаче си било узо.

„В Гърция за тази поръчка платихме 30 евро с бакшиша и едва си изядохме порциите. В България сметката ни беше 70 лв., без бакшиша и бяхме леко гладни и с горчив привкус от обслужването.“, категорична е Инна.

Жената допълва, че както в Гърция, така и в България, плажовете са перфектни. „Така че в случая постът ми не е равносметка на моретата ни, а на самата храна! И моля, хора, които имат желание да пишат къде да почивам, моля не започвайте!!! Ще си почивам където си искам!“.

The post Разликата в цените и обслужването на почивка в Гърция и в България според потребител appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Разликата в цените и обслужването на почивка в Гърция и в България според потребител

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение