Радослав Рибарски: Във важен период за страната реакцията на ИТН е преднамерена

0
„Към избора на председател на КЕВР трябва да се подходи сериозно. Комисията не може да функционира без председател. Новата процедура за избор ще отнеме поне три седмици. Не сме дискутирали кандидатури“. Това заяви пред БНР в неделя депутатът от ПП Радослав Рибарски, председател на енергийната комисия в парламента.

Той посочи, че имена за бъдещ кабинет не са обсъждани, а тема на разговорите е била управленската програма.

„Вижда се, че в създалата се ситуация трябва да има кабинет. Необходима е здрава основа за реформи и да се върви напред“.

За него реакцията на Слави Трифонов е била изненада.

„Запис от една партийна среща не би трябвало да провокира един такъв внезапен и категоричен отговор. Явно лидерът на ИТН възприема по друг начин ситуацията. В такъв важен период за страната една такава реакция намирам за преднамерена. Както рязко променят настроенията си, не бих пожелал партньор като ИТН на никого“, каза Рибарски.

„По договора, който „Булгаргаз“ има с „Газпром Експорт“, не успяваме да са прекратени доставките, има множество опити да бъдат завършени плащанията и да се продължи изпълнението на договора. Това поставя „Булгаргаз“ в ситуация да купува количества газ от всеки търговец, който може да ги предложи. Това води до еднократни договори за доставки, до покупка на спот пазар. Основната цел е подсигуряване на доставките. Тази сигурност на доставките води до купуването на всякакъв вид. Трябва да се преговаря с всички доставчици“, каза председателят на енергийната комисия в НС.

Източник: mediapool.bg

The post Радослав Рибарски: Във важен период за страната реакцията на ИТН е преднамерена appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Радослав Рибарски: Във важен период за страната реакцията на ИТН е преднамерена

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение