Радев призова депутатите за намиране на решение за председател на КЕВР

0

Президентът Румен Радев призова депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по възможност още днес. Това заяви държавният глава след като от „БСП за България“ върнаха неизпълнен третия мандат за ново правителство в рамките на настоящия 47-ми парламент.

От БСП на „Дондуков“ 2 бяха лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова, председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката, каза Радев и заяви, че кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и социалните сфери е най-тежкото наследство на това правителство.  

Ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР, дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим срока на парламента, за да може абсолютно легитимно да бъде избран председател на КЕВР, каза Корнелия Нинова по повод призива на президента. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци, посочи Нинова и добави, че от БСП биха искали да знаят дали президентът има намерение да удължи работата на парламента, за да може да се реши този проблем. Нинова отново каза, че от БСП са направили всичко възможно в опит за съставяне на кабинет. Направихме всичко възможно, бяхме обвинени, че държим мандата само, за да останем една седмица на власт, което категорично не е така, каза Нинова. Просто сме загрижени за ситуацията в страната и искахме да продължат преговорите, докато се решат проблемите с КЕВР, обясни Нинова като изрази опасение, че за един ден това в парламента не може да стане.

В отговор на Корнелия Нинова президентът Радев каза, че призовава още веднъж Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица.

На срещата президентът Радев пожела на онези политици, които „милеят за бъдещето на България“ успех на предстоящите парламентарни избори.

Материалът Радев призова депутатите за намиране на решение за председател на КЕВР е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Радев призова депутатите за намиране на решение за председател на КЕВР appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Радев призова депутатите за намиране на решение за председател на КЕВР

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение