Радев връчи втория мандат на „Продължаваме промяната“

0
Президентът Румен Радев връчи във вторник, три месеца след предсрочните избори, втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“ (ПП). До това се стигна след като през декември парламентът отхвърли проекта за правителство на проф. Николай Габровски с мандата на ГЕРБ.

Мандатът прие бившият министър на образованието акад. Николай Денков, когото ПП излъчи за кандидат-премиер. Заедно с него при президента дойдоха съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, както и председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Денков кани по-късно във вторник на разговори партиите в парламента, за да им представи декларация с приоритети на едно евентуално редовно правителство. В сряда тази декларация ще бъде внесена в Народното събрание и подложена на гласуване в пленарната зала. Ако приоритетите съберат подкрепа, ПП ще предложи състав на правителство на малцинството заедно с „Демократична България“. Ако не събере, ще върне неизпълнен мандат на президента.

Преди седмица Денков коментира, че шансовете за избор на правителство не са особено големи.

Политологът от „Галъп“ Първан Симеонов коментира преди ден, че партиите гледат по-скоро към третия мандат.

„Там е по-интересно, не е ясно президентът на кого ще го връчи. Там ще са продълженията и дузпите. Може би всички вече са свикнали с мисълта, че се отива към избори“, коментира в понеделник пред БНР Симеонов.

Очаквайте подробности.

Източник: mediapool.bg

The post Радев връчи втория мандат на „Продължаваме промяната“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Радев връчи втория мандат на „Продължаваме промяната“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви