Пълна зала и бурни аплодисменти на концерта по случай 70- годишнината на хореографа Кирил Апостолов

0

В Деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, с юбилеен концерт Ансамбъл „Пирин“ и приятели отбелязаха 70-ата годишнина на хореографа, посветил над 40 години от живота си на Ансамбъл „Пирин“ – Кирил Апостолов.
Освен обичаните артисти от Ансамбъл „Пирин“ на сцената в зала „П.Яворов“ излязоха и изпълнителите: Руска Стоименова, Иван Гоцев, Иван Дяков, групата „Пиринско тройче“, Танцов ансамбъл „Веселие“ – град Симитли“, Танцов състав „Силвана денс“ – Благоевград, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“. Поздравителен адрес и кошница цветя от кмета Илко Стоянов, от редица организации и състави бяха поднесени на юбиляра, както и множество подаръци и отличия.
Кирил Апостолов е роден през 1953 г. в Благоевград. След завършване на Хореографското училище е танцьор в Ансамбъла на Строителни войски, а след завършване на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив е хореограф в Ансамбъл „Тракия“. От 1981 година до пенсионирането си е хореограф в Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

The post Пълна зала и бурни аплодисменти на концерта по случай 70- годишнината на хореографа Кирил Апостолов appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви