Проучване от 1972 г. посочва, че цивилизацията ще загине след 13 г.

0

През 1972 г. експерти от Масачузетския технологичен институт са прогнозирали, че цивилизацията ще рухне в средата на 21 век, докато хората се опитват да подобрят състоянието на икономиката. Стремейки се към по-добра икономика, те не вземат предвид колко силно вредят на околната среда. Последното проучване показа, че учените от миналия век са били прави, но техните прогнози може да се сбъднат много по-рано, пише Блиц, позовавайки се на Yale Journal of Industrial Ecology.

KPMG е създала специален компютърен модел, с който можете да видите развитието на света от 1972 година. По време на проучването едновременно бяха взети предвид 10 различни ключови променливи. Те включват развитието на индустрията, размера на човечеството и въздействието върху околната среда. Те установиха, че след десет години ще има забележимо забавяне на икономическото развитие. Около 2040 г. ще настъпи социален колапс.

През 1972 г. експертите взели предвид доста дълъг период от време, 1900-2060. Изследването показа, че от 2000 г. населението ще започне да намалява и ще има по-малко ресурси. В същото време във въздуха ще излизат все повече и повече опасни вещества. Преломната точка трябвало да дойде през 2020 г. Ако в близко бъдеще не бъдат предприети мерки, не може да се избегне крахът на цивилизацията.

Новото проучване използва модифицирана версия на стария модел. През 70-те години на миналия век били разгледани два сценария. И двата показват, че икономическият растеж скоро ще спре.

Източник: fakti.bg

The post Проучване от 1972 г. посочва, че цивилизацията ще загине след 13 г. appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Проучване от 1972 г. посочва, че цивилизацията ще загине след 13 г.

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация