Прокуратурата с последна информация за акцията в Тубдиспансера!

0

Екип от разследващи полицаи и прокурор тази сутрин пристигнаха в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград. По непотвърдена информация се проверява сигнал за злоупотреба със средствата, отпускани от държавата за лечение на болни от Ковид-19.

Проверяващите институции отказаха конкретна информация, за да не пречи на разследването. За „Хоризонт“ говорителят на окръжната прокуратура в Благоевград Георги Мадолев заяви:

„Всички действия, които се извършват, са след разрешение от съда. В условията на образувано досъдебно производство и към настоящия момент не е в интерес на разследването да навлизаме в конкретика и да даваме информация по случая“.

Достъпът до лечебното заведение е забранен, като влизането и излизането на хора от персонала се контролира.

Общинската болница за белодробни заболявания е обособила 12 легла за лечение на хора с усложнения от коронавирус.

Преди време  имаше вътрешен сигнал срещу директора на лечебното заведение д-р Петър Георгиев за еднолично и субективно разпределение на средствата, гарантирани от държавата в борбата с коронавируса.

Настоящото досъдебно производство е образувано за предполагаемо престъпно деяние, но конкретни лица, работещи в болницата, не са споменати.

The post Прокуратурата с последна информация за акцията в Тубдиспансера! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Прокуратурата с последна информация за акцията в Тубдиспансера!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация