Прокуратурата проверява снимките от спалнята на Борисов

0
Софийска градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка на изтеклите в медиите снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. “За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана“, обещава държавното обвинение.

Преди ден бяха разпространени кадри на спящия и гол Борисов до нощно шкафче, в чието чекмедже има пачки евро. Стаята е същата, чаршафите на леглото са различни. Спалното бельо се различава и на двата кадъра, което означава, че вероятно са правени в различни дни. Този път Борисов спи в различна поза и е завит с кърпа.

На нощното шкафче стои неизменният пистолет. На една от снимките се вижда и презерватив. В чекмеджето се вижда жълт, кръгъл предмет, който може би е монета. На предишните снимки имаше златни кюлчета.

Предишната порция снимки от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 г. Тогава реакцията на Борисов бе да каже, че са режисирани. След това в интервю пред немския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ той обясни, че снимките били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

Преди това тогавашният премиер твърдеше, че бил „сготвен“ от хората на президента Румен Радев, които му пратили една „прекрасна госпожа“ да го нащрака. Коя е „Мата Хари“ така и не се разбра. Месеци по-късно агробизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е жената, снимала Борисов.

Той не посочил името й пред прокуратурата, в резултат на което за разпит бе привикана манекенката Маги Бадер. Тя отрече да има нещо с историята и заплаши със съд всеки, който твърди противното. Самият Борисов съжали, че е пострадало невинно момиче.

След пускането на първите снимки, макар и с огромно нежелание, прокуратурата започна проверка. Очаквано тя беше прекратена без резултат.

Първо прокурорите обясняваха, че не могат да направят експертиза на евровите банкноти или златните кюлчета, макар че при парите се виждаха серийните им номера, което би следвало да улесни търсенето. За продажбата на златни кюлчета от т.нар. инвестиционно злато също има строг ред

В края на миналия декември Софийската градска прокуратура обяви, че няма данни за извършено престъпление. Един от изводите бе, че пачките и кюлчетата може и да не отразяват обективната действителност, т.е. снимките да са нагласени, както твърдеше и самият Борисов.

Източник: mediapool.bg

The post Прокуратурата проверява снимките от спалнята на Борисов appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Прокуратурата проверява снимките от спалнята на Борисов

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация