Продължават земетресенията в района на Симитли, от 4 септември насам са регистрирани повече от 50 труса с магнитуд над 2

0

Земетресение с магнитуд 3,5 е регистрирано вечерта на 6 септември в района на град Симитли, област Благоевград, съобщават днес от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН след земетресението от 23:51 ч. българско време, на 7 септември в 13:03 ч. е регистриран още един земен трус с магнитуд 3,2 в същия район.  Последните земетресения са част от серията със земни трусове, започнала на 4 септември 2023 г. в района на град Симитли. До момента има регистрирани повече от 50 труса с магнитуд над 2,0, информират сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

БТА припомня, че земетресение с магнитуд 3,3 беше регистрирано на 4 септември в района на град Симитли, област Благоевград. Това съобщиха тогава от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН). След земетресението бяха регистрирани още трусове в същия район.

The post Продължават земетресенията в района на Симитли, от 4 септември насам са регистрирани повече от 50 труса с магнитуд над 2 appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви