„Продължаваме Промяната“ връща неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство

0
От „Продължаваме Промяната“ ще върнат днес на президента Румен Радев неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство след като парламентарното мнозинство отхвърли в петък декларацията с управленските приоритети на партията без никакви дебати.

Първата политическа сила ГЕРБ се провали в опита си да състави кабинет на 14 декември, когато парламентът отхвърли кандидата за премиер проф. Николай Габровски.

На втората политическа сила ПП няма да се наложи да внася проектосъстав на правителство, след като гласуването на проектодекларацията с приоритетите, целяща да установи има ли мнозинство, показа, че такова няма. Президентът Радев ще приеме номинирания за премиер от ПП акад. Николай Денков в понеделник в 10:00 часа за връщането на мандата.

Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок, заяви Румен Радев пред журналисти. Засега той не казва кога и най-вече на кого ще връчи последния трети мандат за съставяне на правителство.

От коментар на Радев стана ясно, че би предпочел да даде повече време на парламента да приеме необходимия минимум закони преди евентуално да го разпусне и да се насрочи нови избори.

В неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов да състави правителство, за го оглави, да покани парламентарните партии да подпишат обществен договор и да се поеме ангажимент, че министрите няма да извършван никакви незаконни действия.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев коментира, обаче, че трябва да стане чудо, за да се сформира кабинет с третия мандат, и е скептичен, че бъде изработен програма, която да задвижи България напред, или пък ако има такава, че ще бъде подкрепена.   

Източник: mediapool.bg

The post „Продължаваме Промяната“ връща неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: „Продължаваме Промяната“ връща неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви