Проверяват случай, при който майка получи тежки усложнения след секцио в МБАЛ-Благоевград

0

Започната е проверка в МБАЛ „Благоевград“ от ИА „Медицински надзор“  за случай с родилка с тежки усложнения след секцио. Майката е спасена на косъм.
ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започна проверка в болницата в Благоевград и в СБАЛАГ „Майчин дом“, гр. София. Това съобщават от агенцията на сайта си.
23-годишната пациентка е приета по спешност в СБАЛАГ „Майчин дом“ – София с усложнение след цезарово сечение, извършено в МБАЛ Благоевград. Няколко дни след раждането на второто си дете, жената е изписана за долекуване с антибиотична терапия в родния си град Сандански. Ден по-късно е хоспитализирана повторно в Благоевград с температура. Това съобщават от „Майчин дом“.
За резултатите от извършената проверка, която е в периода 26 октомври – 3 ноември, ще бъде съставен констативен протокол в срок до 10 дни от приключване на проверката.

Поради данни от образните изследвания за излив в корема и след съгласуване с екипа на „Майчин дом“,родилката е транспортирана с линейка в София. Бременността е проследявана в Сандански, като показателите от всички изследвания са били в граници на нормата. Първичният преглед установява голямо количество свободна течност в корема.
Поради лабораторната клинична картина на разгънат перитонит, лекарите от „Майчин дом“ предприемат операция за ревизия на коремаУстановява се тежък перитонит с излив и множество срастванияна тънки и дебели черва към предната стена на матката.

Консултативната лекарска комисия на СБАЛАГ „Майчин дом“ взима решение да отстрани матката заедно с яйчниците двустранно поради сериозни възпалителни изменения, които са довели до тежък сепсис. Извършената операция е животоспасяваща.
Екипът на „Майчин дом“ се султира с коремния хирург доц. Свилен Маслянков за изключване усложнения от перитонита и с урологичен екип от УМБАЛ „Александровска“ по повод предишна пластика на уретери в детска възраст. Направена е консултация с кардиолог от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ и с пулмолог от „Александровска“. В следващите дни рязко е подобрено общото състояниена жената с тенденция за нормализиране на кръвните показатели.След изписването на жената ще бъде назначена хормоналната терапия, което няма да се отрази на качеството и на живот.

The post Проверяват случай, при който майка получи тежки усложнения след секцио в МБАЛ-Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви