Пробация за земеделски производител от Гоце Делчев, „спестил“ 16 433 лв. от данъци

0

 Окръжният съд в Кюстендил наложи пробация за срок от седем месеца за 41-годишен жител на Община Гоце Делчев, земеделски производител, който се призна за виновен в избягване установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС в особено големи размери, съобщиха от съда. Мъжът е платил на държавата спестените данъчни задължения в размер на 16 433, 33 лв., заедно с лихвите – 6 195, 19 лв. и е постигнал споразумение със съда, казаха за БТА оттам.

Обвиняемият Н. А. е действал като пълномощник на собственика на АПК в село в Община Кюстендил. Съставил и използвал документи с невярно съдържание, потвърдил е неистина, в подадени пред ТД на НАП – гр. София, офис Кюстендил декларации, които се изискват по ЗДДС, като е приспаднал неследващ се данъчен кредит. Мъжът ще изтърпи пробационни мерки, предвиждащи задължителна регистрация по местоживеене за срок от 7 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител./БТА

 

 

The post Пробация за земеделски производител от Гоце Делчев, „спестил“ 16 433 лв. от данъци first appeared on Вяра – Информационен всекидневник на Югозападна България.

Източник – Региона БГ: Пробация за земеделски производител от Гоце Делчев, „спестил“ 16 433 лв. от данъци

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви