При изтеглянето на цистерните край Пирот: Български кран се е наклонил на една страна

0

Сигнал за инцидент с българската техника, с която от вчера се работи по отстраняването на цистерните край Пирот, които излязоха от релси по Коледа. Ръководителят на българския екип Емил Симеонов заяви пред БТВ, че няма пострадали при накланяне на кран.

Той добави, че става дума за технически проблем. Той ще бъде отстранен, след като се спре изпускане на амоняк от една от цистерните, които трябва да се преместят, каза още Симеонов.

„В момента се извършва операция по вдигане и поставяне на дерайлиралите вагони цистерни върху релси и извеждането им от мястото на инцидента. По план график вчера трябваше да бъдат вдигнати две цистерни. Едната от тях трябваше да я поставим върху релси и да отиде в гара Пилот. Цистерната беше поставена върху релси и беше изтеглена с локомотив. Последва една много дълга и тежка операция в не добри условия. От втората цистерна, която е легнала върху земята, и трябваше да се изправи, имаше пропускане на амоняк. Работеше се изключително прецизно с много бавни темпове“, обясни Симеонов.

Той добави, че трябва да се направи допълнителен път за придвижване на крана.

„Днес по план график ние българската група с техниката нямаме работа и след като бъде източена цистерната, ще ни допуснат до мястото“, каза Симеонов.

The post При изтеглянето на цистерните край Пирот: Български кран се е наклонил на една страна appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: При изтеглянето на цистерните край Пирот: Български кран се е наклонил на една страна

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви