Принцеса Юджини разкри как се казва сина ѝ (СНИМКИ)

0

Откакто се е родил той, целият свят се чуди какво име ще изберат принцеса Юджини и нейният съпруг Джак Бруксбанк за новородения си наследник и в мрежата се появиха какви ли не предложения, но днес вече стана ясно какво е името на 9-ия правнук на кралица Елизабет II, предава life.dir.bg.

Името на детето е Август Филип Хоук Бруксбанк. Новината за избора на име на своя пръв наследник принцеса Юджини и Джак Бруксбанк обявиха с пост в официалния профил на принцесата в Инстаграм.

Двойката е избрала Август за име на сина си, тъй като второто име на Алберт – принц-консорт на кралица Виктория, било Август, а Хоук е семейно име на фамилията Бруксбанк.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Princess Eugenie (@princesseugenie)

Принц Алебрт е съпруг и принц-консорт на кралица Виктория на Обединеното кралство Великобритания и Ирландия. Той е единственият съпруг на британски монарх, официално носил титлата принц-консорт. Той се жени на 20-годишна възраст за първата си братовчедка, кралица Виктория. Двамата имат девет деца.

Второто име на бебето – Филип е избрано като уважение към дядото на принцесата – 99-годишният херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет, съобщава BBC, който бе приет в болница във вторник и се очаква да остане там под лекарско наблюдение и през следващата седмица.

Принц Филип е роден на 10 юни 1921 г. на гръцкия остров Корфу. Той е наследник на кралските фамилии на Гърция и Дания. Първата среща на Филип и бъдещата кралица Елизабет е през 1934 г. по време на сватба в монархическите среди. Двамата се женят през 1947 г., като Филип се отказва от правата си да наследи гръцкия или датския трон. Титлата, която получава след брака, е „Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург“.

Първото кралско бебе за тази година се роди на 9 февруари в частна болница в Централен Лондон. В същата болница се роди и Арчи – синът на принц Хари и Меган Маркъл. Той няма да носи титла, тъй като титлите се унаследяват по мъжка линия, освен ако кралица Елизабет II не реши друго.

Преди дни стана ясно, че принц Хари и съпругата му Меган, които вече водят нов живот в САЩ, отново ще стават родители. Двойката очаква второто си дете, с което отново ще не направят кралица Елизабет II и принц Филип прабаба и прадядо.

Източник: fakti.bg

The post Принцеса Юджини разкри как се казва сина ѝ (СНИМКИ) appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Принцеса Юджини разкри как се казва сина ѝ (СНИМКИ)

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация