Приключиха строителните дейности за изграждането на социални жилища за хора в неравностойно положение в община Петрич.

0

Проектът на Общината е по ОП „Региони в растеж“, финансирането е поделено – европейско и собствено.
Обектът се изпълни във връзка с насоките на ОП „Региони в растеж“. Сградата, в която има общо 18 апартамента, е на три етажа.
Намира се в ж.к. „Изток“. Част от апартаментите са проектирани според изискванията за достъп на хора с увреждания. Има едностайни и двустайни апартаменти. Сградата е енергийно ефективна и с достъпна архитектурна среда. Подписан е договор за осигуряване на обзавеждане и оборудване на жилищата, предстои изпълнението. Всеки апартамент ще разполага с всичко необходимо за пълноценен живот на настанените – електроуреди и обзавеждане, отопление и охлаждане.
Очаква се монтирането и на асансьор.
Настаняването в социалните жилища ще се извършва по Наредбата за реда и условията за настаняване под наем в социални жилища, приета с решение на Общински съвет – Петрич.
Община Петрич ще обяви допълнително кога ще започне подаването на документи и настаняването в новите социални жилища.
Успешното реализиране на този проект е поредната социална услуга, която ще бъде в полза на уязвими групи от населението и кореспондира с управленските приоритети на Община Петрич.

The post Приключиха строителните дейности за изграждането на социални жилища за хора в неравностойно положение в община Петрич. appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви