Признаци, че социалните мрежи вредят на психиката ви

0

Лошите новини ви разстройват

У нас едни от най-използваните социални мрежи са Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Въпреки че имат някои ползи, социалните мрежи могат да повлияят негативно върху нашата психика и доста често не осъзнаваме това. Вижте кои са 4-те признака, подсказващи, че е време да промените навиците си, свързани с тях.

Изпитвате синдром на изгубената полза

Това е психологическо явление, чиято същност е страхът да не изпуснете нещо важно и интересно, особено в социалните мрежи. Те могат да засилят този негативен ефект. Страх да не сте в крак с нови тенденции, например. Тъй като това предполага и постоянно присъствие в социалните мрежи, те ви отнемат ценно време от това да бъдете продуктивни по друг начин за себе си, в работата и т.н.

Следите профили в социалните мрежи, които се отразяват негативно на самочувствието ви

Това може да са профили на ваш бивш партньор, бивша половинка на настоящия ви партньор, супермодели, хора, които водят луксозен начин на живот и т.н. Вглеждате се във всичко това, започвате да сравнявате себе си с други, с това как изглеждате, какво не можете да си позволите с вашия стандарт на живот и т.н.

Всичко това може да започне да се отразява на отношението към работата ви, особено ако не сте удовлетворени от нея, на любовната ви връзка. Вместо това следвайте профили, които ви вдъхновяват и мотивират, такива, които отговарят на интересите ви и може да надградите себе си по някакъв начин, пише flagman.bg.

Лошите новини ви разстройват

Наричаме социалните мрежи социални медии. Живеем в динамичен свят, в който се случват редица събития, които могат да повлияят стресиращо, след като ги видим оформени като заглавие в статия, публикувана в социалните мрежи. За да намалите тази вреда върху психическото ви здраве, ограничете новинарския поток или просто влизайте по-рядко в социалните мрежи.

Всичко е заради един лайк

Колко пъти, след като сте публикували снимка, пост, стори, проверявате колко човека са реагирали и как, или пък имате очаквания за точно определен човек дали следи активността ви? Това обсебване, създаване на снимки специално за социалните мрежи, също може да повлияе негативно на самочувствието ви, особено ако някой остави негативен коментар. Постоянната проверка, снимането на събития, моменти, за да ги споделите на всяка цена в социалните мрежи, отнема от вниманието ви, и не ви позволява да изживеете хубавите моменти пълноценно.

Източник: fakti.bg

The post Признаци, че социалните мрежи вредят на психиката ви appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Признаци, че социалните мрежи вредят на психиката ви

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение