Приемат оферти за наздор за Покровнишкия мост

0

Областно пътно управление – Благоевград обяви обществена поръчка за изпълнител на строителния надзор при изграждането на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград – Покровник. Кандидатите могат да подават оферти до 5 декември т. г.

Прогнозната стойност на поръчката е 254 016 лв. без ДДС.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител за проектиране и строителство на съоръжението – ДЗЗД „МОСТ ПОКРОВНИК“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД. Срокът за изготвяне и предаване на техническия проект е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа. В момента тече първият етап от проучвателно-проектантските работи, който предвижда геодезическо заснемане, инженерно-геоложко проучване, разработване на поне две конструктивни решения за изграждане на ново пътно съоръжение, проучване на засегната инженерна инфраструктура за всички предложени варианти, сравнение на разработените варианти по технически, икономически и екологични показатели.

Срокът за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение е 300 календарни дни, който започва от откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.

The post Приемат оферти за наздор за Покровнишкия мост appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Приемат оферти за наздор за Покровнишкия мост

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение