Прерязаха лентата на спортна площадка в Бачево

0

Временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог- инж. Гърменов, зам. кметът на Разлог – г-н Гюров и кметицата на село Бачево- г-жа Чатлабашева прерязаха лентата на обновената спортна площадка в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

С поздравително слово и традиционен водосвет, питка за здраве и в присъствието на представители на Община Разлог и „МИГ- Разлог“, бе открито изкуственото футболно игрище, предназначено за свободно ползване на жителите в село Бачево.
„Искам да благодаря на всички присъстващи, отделили от времето си да открием заедно отремонтираната площадка в нашето село. Изказвам специални благодарности към Община Разлог и „Местна инициативна група Разлог“, благодарение на които това стана реалност.“, приветства присъстващите г-жа Чатлабашева.

Мероприятието продължи с обръщение на инж. Гърменов: „Честита нова площадка! В едно от най- оживените села в община Разлог, чрез обновеното спортно съоръжение, предоставяме възможност на деца, младежи, хора в активна трудова възраст, както и уязвими и малцинствени групи, да практикуват групови занимания. Нека се ползва със здраве и отговорност. Нека всички я пазим, защото тя е направена от нас за нас.“.
Малко след това отец Чакъров отслужи молитва за здраве, а децата на Бачево, редом до представителите на Община Разлог, стъпиха първи на новия терен, превръщайки събитието във футболен двубой.

Спортната площадка в село Бачево е поредният финализиран проект на Община Разлог, със съдействието на „Местна инициативна група Разлог“. През последните седмици бяха поставени нови съоръжения за игра в района на РПУ – гр. Разлог и ДГ „Здравец“. Продължава изграждането на нови площадки в центъра на града, както и на ул. „Черна река“ – по пътя за Бачево. В близките месеци се очаква и одобрението на проект за спортен терен в село Горно Драглище.

Целите на ремонтните дейности и новото оборудване на спортните площадки са свързани с подобряване на условията за спортни занимания на открито, създаване на подходящи условия за практикуване на спортовете волейбол и футбол, както за потенциални състезатели, така и за настоящи членове на школите и отборите по футбол и волейбол в различните възрастови групи.
В резултат местната общност ще имат свободен и безплатен достъп до повече и по-разнообразни варианти за осмислено и активно прекарване на свободното време, което е и елемент от доброто качество на живот.

The post Прерязаха лентата на спортна площадка в Бачево appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Прерязаха лентата на спортна площадка в Бачево

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация