Президентът Румен Радев в Банско: Втората кабинка е нужна за туризма

0

Непосредствено преди да се присъедини към специалните гости на втория ден от състезанията на Световната купа по ски, президентът Румен Радев се срещна с кмета на Банско Стойчо Баненски и в разговора си с него изрази своята съпричастност с проблемите и визията за развитието на общината. Безспорно е, че с всеки следващ сезон Банско утвърждава позицията си на световен център на спорта и целогодишна туристическа дестинация, заяви президентът Радев. Държавният глава подчерта важността на провеждането в България на световни състезания от най-висок клас, с които името на държавата ни се нарежда в световния елит.

Като благодари за високата чест лично да уважи с присъствието си община Банско, където президентът е традиционен и почитан гост, кметът Баненски го запозна с основните предизвикателства в местното управление и изложи приоритетите на мандата си в сферата на икономиката, зелената енергия, социалната дейност, туризма, масовия спорт, образованието и инфраструктурата. Като човек на приемствеността, искам да Ви уверя, че помним и сме признателни за сериозната държавна финансова подкрепа, която община Банско получава, подчерта Баненски. Държавният глава на свой ред изтъкна, че, наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Това трябва да стане чрез изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, която да допринесе за развитието на община Банско и района и ще ограничи достъпа на автомобили в планината. Безусловен и най-важен компонент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия Чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората, подчерта президентът Радев. Кметът Стойчо Баненски подари на президента емблематичния за историята, традицииите, фолклора и банския говор „Сборник за Банско и банскалии“ на братя Молерови.

The post Президентът Румен Радев в Банско: Втората кабинка е нужна за туризма appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви