Правителството създаде агенция „Инфраструктура на електронното управление“

0
Кабинетът “Петков” одобри проект за създаване на Изпълнителна агенция “Инфраструктура на електронното управление” и за приемането на неин устройствен правилник, както и такъв на самото Министерство на електронното управление (МЕУ).

Новият Устройствен правилник на Министерството на електронното управление (МЕУ) отразява измененията на нормативната уредба от февруари 2022 г., с които на министър Божидар Божанов бяха прехвърлени редица функции на закритата Държавна агенция “Електронно управление”. Те са свързани с държавната политика за развитие на електронното управление и държавната политика за мрежова и информационна сигурност. Същевременно с него се изпълнява и решение на Народното събрание, с което към МЕУ преминава дирекция “Информационни технологии” от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Правилникът включва функциите по подпомагане изпълнението на всички правомощия на министъра на електронното управление със съответната структура и щатна численост.
С цел създаване на необходимите условия и ресурси за изпълнение на функциите по ефективно оперативно наблюдение и поддръжка на хоризонталните системи, споделените ресурси и инфраструктурата на електронното управление, както и за наблюдението и реакцията при инциденти с мрежовата и информационна сигурност, се създава Изпълнителна агенция “Инфраструктура на електронното управление”.

Източник: mediapool.bg

The post Правителството създаде агенция „Инфраструктура на електронното управление“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Правителството създаде агенция „Инфраструктура на електронното управление“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация