ПП решава за коалиция с ДБ идната седмица

0
„Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа – изпълнителен съвет и национален съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП), за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с „Демократична България“ (ДБ. Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване“, заяви Росен Костурков от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ в неделя пред БНР.

Миналата седмица съпредседателят на ДБ Христо Иванов предложи на партията на Кирил Петков и Асен Василев общо явяване на предстоящия предсрочен вот. “Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност да не се делят. Да, ще направим такова предложение”, каза Иванов миналата сряда.

От ПП обаче засега са уклончиви по темата, а преди ден вицепремиерът Калина Константинова изрази убеждение, че партията ще спечели изборите и след тях, заедно с ДБ и БСП щ имат по-голямо мнозинство от това в приключилия живота си в петък парламент.

По думите на Костурков ИТН – „с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили правителството“.

Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.

„По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с „Газпром“ явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара „Газпром“ да изпълнява търговския си договор“, смята депутатът.

Според него най-сериозната грешка на отиващото си управление е „недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията“.

„Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо“, коментира той.

Източник: mediapool.bg

The post ПП решава за коалиция с ДБ идната седмица appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ПП решава за коалиция с ДБ идната седмица

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение