По-високи възнаграждения за работещите в детските ясли в Благоевград

0

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации се споразумяха за по-високи възнаграждения на персонала в детските ясли
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации – КТ „Подкрепа“ и КНСБ постигнаха споразумение за по-високи възнаграждения за работещите в детските ясли на територията на областния център. Ръстът е в размер на 15% и засяга медицинските сестри, детегледачите, обслужващия персонал и ръководния състав в детските заведения. По-високото заплащане е в резултат на волята на кмета Илко Стоянов, добрата финансова политика в Община Благоевград през последните две години, както и наличните резерви в стандартите във функция „Здравеопазване“, приети с решение на МС.
„Благодаря Ви за проактивните действия от Ваша страна, с които защитавате интересите на работещите“, заяви по време на среща със синдикатите кметът Илко Стоянов.
Увеличението влиза в сила със задна дата и важи от м. януари 2023 г. То ще бъде изплатено през м. септември, след сключване на анекс към Общинския колективен трудов договор, който се очаква да бъде подписан през следващата седмица.

The post По-високи възнаграждения за работещите в детските ясли в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви