„Поход срещу руския фашизъм“ в подкрепа на Украйна стига до руското посолство в София

0
„Поход срещу руския фашизъм“ ще се проведе тази вечер в София. Демонстрацията започва в 18:30 часа на площад „Независимост“, а след това мирно ще се отправи към сградата на руското посолство в столицата.

„От месеци Русия се опитва да изнудва България, спирането на доставките на природен газ е откровен опит за дестабилизация на държавата ни. Путин удря нас, защото ни смята за безопасна мишена, уязвима за отровната му пропаганда, лесна плячка за империалистичните му планове. Става все по-ясно колко безумна е идеята за неутралитет във войната на Русия срещу Украйна“, посочват организаторите на демонстрацията.

Те посочват, че за руския президент Владимир Путин „всеки акт на свободна воля от наша страна е акт на агресия към него“. „Сега е моментът и българското правителство, и българските граждани да се противопоставим на престъпните опити на Русия да определя политиките ни“, смятат организаторите.

Датата на похода не е избрана случайно. „Про-руските лобита в България ще поискат от нас да се отдадем на лицемерни празненства по случай Деня на победата на Русия над фашистка Германия. Няма да го направим, защото днес фашизмът е в Русия на Путин. Държавата-терорист, която бомбардира деца, мъчи, изнасилва, срива градове и човешки животи в Украйна и изнудва целия свят, се изгаври с милионите жертви в борбата срещу нацизма през Втората световна война. Няма място за празнуване“, посочват инициаторите на демонстрацията.

Според тях е време да излезем отново по улиците и площадите и да използваме тъкмо 9 май, за да потвърдим подкрепата си за братска Украйна.

„Осъзнаваме, че ще е трудно, но няма да се поддадем на шантажите на Русия. Няма да позволим България да се превърне в руска губерния. Изискваме категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България“, казват организаторите.

По думите им времето за празнуване на Деня на победата ще дойде скоро: „Но празникът ще изглежда съвсем различно. Защото Украйна ще спечели тази война и ще бъде новият победител на Европа, извоювал свободата ни от руския фашизъм“.

Източник: mediapool.bg

The post „Поход срещу руския фашизъм“ в подкрепа на Украйна стига до руското посолство в София appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: „Поход срещу руския фашизъм“ в подкрепа на Украйна стига до руското посолство в София

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация