Посочиха най-чистите плажове по Черноморието

0

Международната програма „Син флаг”, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят, определи 13 плажа по родното Черноморие като най-чисти и безопасни за летния туристически сезон.

„Син флаг” – това е една екологична награда. Екологичен етикет, който свидетелства, че плажовете се управляват екологосъобразно, налични са съответните съоръжения, предоставят се удобства за хора с увреждания и средата се запазва за идните поколения”, обясни пред  NOVA председателят на движение „Син флаг” инж. Станимир Георгиев.

„Това е един позитивен сигнал, защото идва от международна фондация. Първенец по такива сертифицирани плажове и пристанища е Испания, на второ място е Гърция, на трето – Турция. След това се нареждат Италия и Франция. Там има стотици такива плажове, което означава, че този сертификат е познат на потребителите и когато една страна, нейното крайбрежие и съответните плажове, имат този символ в рекламните материали – това е един допълнителен сигнал за здравословност и екологичност на предлаганите услуги”, допълни членът на УС на Варненската туристическа камара проф. Стоян Маринов.

Международната оценка „Син флаг” се поставя по четири основни групи критерия: „Екологична информация и образование, качество на морската вода, екологосъобразно управление и безопасност и услуги”, поясни Георгиев.

Плажът на „Златни пясъци”, „Слънчев ден”, Свети Влас, източният плаж на Поморие, „Дюни”, „Дюни-юг” и „Аркутино” са сред българските, които ще носят отличителния знак за качество. В списъка за тази година влизат още трите плажа на „Слънчев бряг”, южният плаж на Несебър,  централният на Созопол и Харманите. 

„За всички туристи е добре и прави много добро впечатление, когато плажът е чист, добре поддържан и подреден. „Слънчев бряг” има „Син флаг” – това са неща, които имат значение за туристите”, каза членът на УС на „Съюза на собствениците” в „Слънчев бряг” Тодор Пастармаджиев.

 

The post Посочиха най-чистите плажове по Черноморието appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Посочиха най-чистите плажове по Черноморието

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация