Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание

0

Вчера в 17 часа президентът Румен Радев връчи третия мандат на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова номинацията за министър-председател трябва да е от „Продължаваме промяната“, които разполагат с най-голямата парламентарна група.

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за излъчване на правителство на председателя на парламентарната група на БСП за България“ Георги Свиленски.

БСП започва консултации за излъчване на правителство още утре. Ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

„Първото нещо, което ще направим, е да сложим на масата програмата, изработена от трите партии. Защото тя е обединяващото между 3-те партии, но е и възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите ни в правителството. Смятаме, че първата по големина партия трябва да обяви кандидат за премиер“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Въпреки че не са обсъждани конкретни имена, БСП възнамерява да запази четиримата министри, които участват в сегашното правителство.

„Изпълнителният съвет на партията потвърди досегашните четирима министри и даде висока оценка за работата им. Смятаме, че трябва да се носи ясна политическа отговорност. Нашето искане беше Кирил Петков да не е премиер. Правейки крачка назад, той разбра това и заслужава уважение“, допълни Корнелия Нинова.

БСП няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“, а по повод разногласията по темата Русия с досегашните си партньори, Нинова напомни, че по въпроса е постигнато съгласие в управленската програма за първия мандат, около която се обединиха с ПП и ДБ.

„В програмата, която съставихме, е записано, че всички се обединяваме около желанието да се положат дипломатически усилия за уреждане на отношенията с Руската федерация и да не се стига до закриване на посолството“, каза още Корнелия Нинова.

Първата парламентарна група, с която ще разговарят за подкрепа, е на „Продължаваме промяната“.

Материалът Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение