Посланика на Китайската народна република в Република България на визита в Сандански

0

Кметът Стоянов и ръководството на община Сандански, радушно посрещнаха днес, в сградата на община Сандански, делегация на Посолството на Китайската народна република в България с посланик Н. Пр. ДУН Сяодзюн.
На срещата с Посланика на една от най-бързо развиващите се страни в света – Китай, бяха обсъдени важни въпроси, отнасящи се до развитието на туризма, земеделието и културата. Основна тема в дискусията бе създаването на мост за сътрудничество между двете държави и в частност – Сандански, чрез Посолството на Китай в България. За развитие на партньорските отношения и обсъждане на възможностите за двустранно партньорство, е организирана и среща на делегатите с представители на местния бизнес.
В израз на утвърждаващото се партньорство между община Сандански и Китайската народна република, в края на месец юни в Сандански ще бъде сключен Меморандум за разбирателство за установяване на партньорски отношения с град Лъшан, провинция Съчуан.
Посланикът на Китайската народна република изрази възхищението си от природните дадености на региона и желанието си да повтори визитата в Сандански, за да се запознае отблизо с процеса на винопроизводство. Кметът Стоянов с готовност прие предложението и заяви, че с удоволствие Сандански ще бъде домакин и в бъдеще на всяка визита в името на едно ползотворно бъдещо сътрудничество.

The post Посланика на Китайската народна република в Република България на визита в Сандански appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви