Полицията откри хранителни стоки за деца с изтекъл преди 5 години срок на годност

0

Огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност бяха констатирани и иззети от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, разположени в Северна промишлена зона – Бургас.

При проведените процесуално-следствени действия е установено наличието на множество захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срокът на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са технически средства / печати, мастило, датчици и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните срокове се заличавали, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен.

В склада и магазина на фирмата са констатирани огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност – над 4 000 артикули с манипулиран срок на годност / шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други стоки, предимно от турски производители/.

Открити са и над 16 000 изделия с изтекъл срок на годност, на които предстояло да бъдат поставени нови срокове на годност и да бъдат разпространени в търговската мрежа. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на БАБХ и предстои да бъдат унищожени.

Констатирано е, че на голяма част от стоката срокът на годност е изтекъл преди повече от 5 години, като същата е предназначена предимно за деца. При извършена проверка в търговски обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска търговска верига са намерени и иззети от горепосочените стоки с изтекъл срок на годност.

Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване произхода и качеството на хранителните продукти.

The post Полицията откри хранителни стоки за деца с изтекъл преди 5 години срок на годност appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Полицията откри хранителни стоки за деца с изтекъл преди 5 години срок на годност

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви