Полицейска акция за неправилно паркиране в двора на МБАЛ – Благоевград, сред глобените и хирургът д-р Георги Икономов

0

Изненадваща полицейска акция в двора на благоевградската болницата приключи с множество фишове за неправилно паркиране.     Проверката се проведе вчера преди обяд, като повечето от нарушителите са външни лица, но има и лекари.

„Полицейската кола мина навсякъде, снимаха и оставиха фишове. Така трябва, защото сутрин тук не можем да се разминем от автомобили. Линейката няма откъде да мине”, каза медицинска  сестра.

На метри от инфекциозно отделение има два паркирани автомобила  въпреки забранителния знак и предупреждение, че от 1 март се въвежда репатриране за нарушителите. На стъклата на автомобилите,  хванати в нарушение, са оставени фишове с глоби по 20 лв. Сред нарушителите е и автомобил на инвалид, спрял пред отделенията по реанимация и хирургия.

„Крайно време беше. От години дворът на болницата е превърнат в безплатен паркинг в централна градска част. Това е пълно безобразие.  Ако направиш забележка на шофьор за паркиране, се стига до разправии, готов е да се сбие. Едно време имаше поставена бариера, бяха раздадени пропуски на медиците. Слагаха се скоби на нарушителите – 20 см дюбели, които пак намираха начин да премахнат. Не дай си Боже да стане някоя авария или терористичен акт, няма откъде да мине линейката. Затова днешната акция е похвална”, коментира началникът на хирургично отделение д-р Димитър Димитров.

Сред глобените се оказа и неговият колега хирург д-р Георги Икономов. „Моят фиш е за 50 лв. Аз бях паркирал автомобила си на тротоара. На служебния паркинг има няколко места само за завеждащите на отделението. Въпросът за паркирането на автомобилите на лекарите не е уреден, а има поставен надпис, че ще репатрират автомобил”, заяви д-р Георги Икономов.

Така и не се разбра обаче кой е поставил табелата с предупреждението, че от 1 март автомобилите нарушители ще бъдат репатрирани. От „Паркинги и гаражи” заявиха, че табелата не е поставена от тях, а директорът на болницата д-р Митев вчера не бе открит за коментар.

Както „Струма“ писа, в Общинския съвет има внесено предложение паркингът в района на болницата в Благоевград отново да стане платен и охраняем, а пропускателният режим да е контролиран, ако се приемат планираните промени в Общинската наредба за реда и условията за престой и паркиране на превозни средства. Дали това ще се случи, при положение че преди 6 години по настояване на болничния директор д-р Митев бе премахната бариерата, монтирана от „Паркинги и гаражи“ на входа, заради недоволство на медицински лица и болнични служители, е под въпрос. Безспорно безразборното паркиране обаче създава големи затруднения за придвижване на линейки по алеите до сградите на различните отделения. Затова е необходимо разумно решение на проблема, а вчерашната полицейска акция е само временен вариант за неговото ограничаване, категорични са медиците.

Източник: Вестник Струма

The post Полицейска акция за неправилно паркиране в двора на МБАЛ – Благоевград, сред глобените и хирургът д-р Георги Икономов appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви