Полицай от Петрич, спасил хора от горящ блок, с награда от МВР

0

Полицай от Петрич получи награда от заместник-министъра на вътрешните работи Емил Ганчев. Днес в ОДМВР-Благоевград за постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, както и за съществен принос за издигане на авторитета на областната дирекция с начина си на работа награда „Почетен знак на МВР“ – III степен получи Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в РУ-Петрич.

На 2 март около 14 часа, мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е на работа в приемната на с. Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищна сграда на общината, в която са настанени социално слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя към мястото на инцидента. По пътя го застига млад мъж, учител по физическо възпитание в местното училище, и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Младши инспектор Кимов преценява за минути обстановката и без колебание и заедно с учителя влизат в сградата, като успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Междувременно пристигналият на място екип на пожарната служба предприема гасителни действия и оказва първа помощ на пострадалата.

Освен почетната награда за служителя Кимов, като израз на положителната оценка за постигнатите високи резултати при изпълнение на служебните задължения от заместник – министър Ганчев бяха връчени пет служебни пистолета „Валтер“ и седем служебни електропреносими пистолета „Тейзър“ на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград.

Заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ - III степен на Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в РУ-Петрич.
Заместник – министър Емил Ганчев връчи пет служебни пистолета „Валтер“ и седем служебни електропреносими пистолета „Тейзър“ на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград.

The post Полицай от Петрич, спасил хора от горящ блок, с награда от МВР appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви