Покрив на стара сграда падна на главна улица във Враца

0

Част от къща се срути върху тротоара на една от главните улици във враца. Само по щастлива случайност в този момент от там не са минавали пешеходци и затова няма пострадали, съобщи NOVA. Част от стена заедно с покрива са паднали от над 4 метра височина. Камарата от тухли, цигли и изгнили греди сега е оградена с предпазна лента.

Сградата се намира на булевард „Христо Ботев” в града. Тя е паметник на културата и до преди 15 години е била общинска собственост. След това тя е продадена на частни лица.

„Към община Враца не е подаван сигнал за опасна сграда. Разбрахме за инцидента, когато е рухнал покрива и се е срутила част от стената. Уведомили сме националния институт за паметници на културата. Издирили сме и собствениците и от наша страна ще им окажем съдействие по най-бързия начин да укрепят постройката”, заяви инженер Цветан Стоичков, зам.-кмет по строителството на община Враца.

По думите му, когато се правят каквито и да било ремонти на сгради, които са в регистъра на паметниците на културата, трябва да се иска съгласие и одобрение на всички строителни книжа от съответните институции.

„В случая имаме уверение от представители на „Паметници на културата”, които ни увериха, че по най-бързия начин ще бъдат проведени разговори със собствениците за укрепване на опасната конструкция. Вероятно част от стената ще бъде съборена, защото технически няма как да бъде укрепена”, допълни той.

The post Покрив на стара сграда падна на главна улица във Враца appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Покрив на стара сграда падна на главна улица във Враца

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация