Под мотото „Засаждаме бъдеще“ 12 100 дръвчета бяха раздадени в Благоевград, кметът Илко Стоянов приветства инициативата

0

12 100 плодни, медоносни и горски дръвчета бяха раздадени безвъзмездно на светлия християнски празник Цветница в Благоевград. Инициативата, организирана от Гората.бг за втора поредна година, бе посрещната с голям интерес от жителите на областния център. Още преди обявения начален час десетки благоевградчани се събраха на опашка на пл. „Георги Измирлиев“, за да си вземат желаното от тях дърво.
Кметът на Благоевград Илко Стоянов също се присъедини към събитието, осъществено под мотото „Засаждаме бъдеще“ и приветства доброволците, които помогнаха за бързото раздаване на фиданките.
„Благодарим на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов, че и тази година ни съдейства с организацията на събитието“, каза основателят на Гората.бг Николай Рахнев и допълни, че с акцията в Благоевград засадените с помощта на инициативата дръвчета достигнаха 2 500 000. Целта на организаторите е цифрата да стане 3 000 000.

The post Под мотото „Засаждаме бъдеще“ 12 100 дръвчета бяха раздадени в Благоевград, кметът Илко Стоянов приветства инициативата appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви