Пет фирми се конкурират в поръчка за 3.2 млн. лв. за разделно събиране на отпадъци за анаеробната инсталация на сметището в Бучино

0

Геоложко проучване установи, че няма пречки свличането на пътя за депото да се изгради

Пет фирми се конкурират кой да достави съдове за разделно събиране на зелени дървесни отпадъци и  хранителни отпадъци на община Благоевград в изпълнение на проекта за изграждане и пускане в експлоатация на анаеробната инсталация на новото сметище в с. Бучино. Общата сума на поръчката е 3 200 490 лв. с ДДС, като тя включва и доставка на специализирани сметоизвозни автомобили и челни товарачи, за което документи е подало само едно дружество.

456 570 лв. е сумата, заделена за контейнарите за разделно събиране на боклук. Кандидати да ги доставят са пловдивското дружество „Мим фрут“ ЕООД на Иван Мардачев, софийските „Колела А2“ ЕООД на Александър Миладинов и „Идеа Сървиз“ ЕООД на Христо Найденов, габровската фирма „Смарт бизнес къмпани“ ЕООД на Никола Хахнев и регистрираната в Свищов „Гафуров сервиз“ ЕООД на Зюнеб Гафуров.

Сметището на Бучино

„Евромаркет кънстракшън“ ЕАД  с адрес в София, чийто едноличен собственик е „Евромаркет груп“ АД, кандидатства да достави специализираните машини за извозване на разделно събраните отпадъци, а заложената сума е 2 743 920 лв.

Анаеробната инсталация на сметището в с. Бучино заедно с пътно трасе до него все още се строят. Миналата есен „Струма“ сигнализира, че свлачище застрашава реализацията на проекта. Кметът Илко Стоянов поиска становището на геолози дали е възможно пътят да се направи и мнението на специалистите, докладвано преди дни, е, че няма пречки това да стане, а съоръжението може да се укрепи.

Припомняме, че в проекта за анаеробна инсталация и достъпа до нея са заложени близо 32 млн. лв., а бучинското сметище досега е погълнало към 83 млн. лв.

Източник: в.Струма

The post Пет фирми се конкурират в поръчка за 3.2 млн. лв. за разделно събиране на отпадъци за анаеробната инсталация на сметището в Бучино appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви