Парламентът се събира на редовно заседание след вота на недоверие

0
Парламентът ще се събере днес на редовно заседание след вчерашното гласуване на вота на недоверие към кабинета „Петков“. За оставката на правителството гласуваха 123 депутати, а 116 бяха против и нямаше нито един въздържал се. 

Днешното пленарно заседание ще започне в 9 часа.  Заради липсата на кворум в сряда сутринта редовното заседание на парламента се провали. Така депутатите не успяха да гласуват и програмата за работа за тази седмица.

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание. 

Предвижда се обсъждане на второ четене на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа и в Наказателния кодекс, както и първо четене на  законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също е в проекта за дневен ред, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество. 

Предлага се първа точка в петък да е първото четене на промените  в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Предвиден е и редовен парламентарен контрол.  

 

Източник: mediapool.bg

The post Парламентът се събира на редовно заседание след вота на недоверие appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Парламентът се събира на редовно заседание след вота на недоверие

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация