Още постъпват за лечение заразени с коронавирус в Благоевград

0

Топлото време прогони коварния коронавирус, но в благоевградската болница все още постъпват за лечение заразени пациенти.
“При нас се лекуват шестима болни с усложнения от коронавирус. Имаме други 8, които са с пневмонии, с хронични бронхити”, съобщи за “Струма” началникът на вътрешно отделение в МБАЛ – Благоевград д-р Румен Кондев, който продължава да влиза на визитация при пациентите си в защитно облекло. Болни има приети и в инфекциозното отделение.Към вчерашна дата са регистрирани 34 нови случая в Пиринско. От тях най-много са в Благоевград – 12, в Сандански – 7, по 4 в Гоце Делчев и Разлог и единични бройки в Симитли, Кресна, Банско и др.
“Ситуацията е спокойна, почти няма тестове за Ковид-19, с изключение на тези, които постъпват от болницата. Но има сезонни вируси, които протичат с хрема и кашлица. Започва и проявлението на алергични реакции от полените”, заяви шефката на микробиологичната лаборатория на МБАЛ – Благоевград д-р Цветанка Иванова.
Независимо от изолираните случаи на Ковид-19 в момента, епидемиолозите са категорични, че вирусът не е изчезнал, а продължава да мутира, поради което следят с повишено внимание ситуацията.

Източник: Вестник Струма

The post Още постъпват за лечение заразени с коронавирус в Благоевград appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Още постъпват за лечение заразени с коронавирус в Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация