Още една къща с басейн в съдебната система

0
Семейството на председателя на софийския апелативен съд Даниела Дончева притежава къща с басейн в село Долна Баня, съобщи разследващият сайт Bird.bg. Построяването й е финансирано със средства по Програмата за развитие на селските райони, т.е. построена е като къща за гости. Става дума за над 236 хил. лв.

Имотът е собственост на фирмата на мъжа на Дончева – Илия Карамучев. Финасирането е получено от дружеството му „Далия-88“. В него съдружник е и майката на съдия Дончева.

Според Bird.bg фирмата е отчитала нулеви разходи за персонал. До 2016 г., когато изтича мониторингът върху проекта са записани приходи от 98 хил. лв.

Mediapool изпрати въпроси до съдия Дончева дали имотът е бил ползван по предназначение като къща за гости. От софийския апелативен съд отговориха, че тя не притежава личен имот къща за гости.

„Дружеството, собственост на съпруга на съдия Дончева, притежава имот, който е бил финансиран от Държавен фонд Земеделие. Той е използван като туристическа къща за гости в изискуемия програмен период, за което са извършвани съответните проверки от компетентните органи“, заявиха оттам.

Дончева е поредният висш магистрат, за когото се разбира, че разполага с подобен имот. В края на миналия месец стана ясно, че шефът на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е купил къща с басейн в село Пчелин близо до Костенец срещу едва 10 хил. лв.

„Беше добра офертата“, коментира Чолаков.

Съдия Дончева е втори мандат начело на софийския апелативен съд. В първия й избухна скандал след като съдия Милен Василев остави на видно място свое писмо до Дончева, в което обясни, че я подозира в действия „със силен корупционен мирис“ заради разпределение на дело за активи на фалиралата Корпоративна търговска банка. След това Висшият съдебен съвет отказа да й наложи дисциплинарно наказание.
 

Източник: mediapool.bg

The post Още една къща с басейн в съдебната система appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Още една къща с басейн в съдебната система

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение