Очакват се камили в зоологическата градина на София

0
В момента водим преговори за пристигането на камили в Зоологическата градина в София. Когато дойдат, ще се похвалим, тъй като транспортът на тeзи животни е голямо предизвикателство, съобщи в интервю за БТА директорът на Зоологическата градина в София – Добромир Бориславов.

Зоологическа градина – София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров. Основана е през 1888 г. от Княз Фердинанд. През 1984 г. зоологическата градина е преместена от центъра на София в кв. „Хладилника“, където е разположена върху площ от 235 декара. Софийският зоопарк е един от 100-те национални туристически обекта.

Зоопаркът работи с лятно работно време и без почивен ден от 9.00 до 17.00 ч., а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 18.00 часа.

Поради извънредната епидемична обстановка залите „Големи котки, терариум и аквариум“, „Гиганти“ и „Примати“ 1, 2, и 3 са временно затворени. Посетителите могат да се разхождат по алеите и покрай загражденията, които са на открито, и да наблюдават животните във външните им пространства.

Източник: mediapool.bg

The post Очакват се камили в зоологическата градина на София appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Очакват се камили в зоологическата градина на София

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация