Очаквайте скоро в Пиринско! МВР купува „бегачки“ за магистрални преследвания?

0

МВР има идея да закупи бързи автомобили, с които да извършва контрол по магистралите, става ясно от изказване на главния секретар на МВР пред БНР.

В редиците на МВР до момента са влизали автомобили като Mitsubishi Lancer Evo X, Porsche 911 (за което дори колегите ни в Германия писаха), Audi A5 и др. Преди всичко става въпрос за единични бройки конфискувани коли, които органите на реда придобиват на по-късен етап и обикновено използват за официални кордони.

За адекватни реакции при преследване на нарушители обаче униформените имат нужда от наистина мощни автомобили – особено за магистралите. Освен по-високата продажна цена обаче МВР ще има проблеми и с поддръжката и разходите за гориво.
Ето защо надали скоро „под пагон“ у нас ще видим модели като BMW Серия 5, каквото карат униформените в Германия, като служебните Renault Megane RS за френската жандармерия или дори като Chrysler SRT8 (с какъвто разполагат полицаите в Австралия).

Материалът Очаквайте скоро в Пиринско! МВР купува „бегачки“ за магистрални преследвания? е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Очаквайте скоро в Пиринско! МВР купува „бегачки“ за магистрални преследвания?

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация