От утре в Австрия: Неваксинираните може да излизат само до магазина и работното си място

0

От понеделник (15 ноември) Австрия поставя милиони хора, които не са напълно ваксинирани срещу коронавируса или не са преболедували наскоро Covid-19, под локдаун, за да се справи със скока на инфекциите до рекордни нива и нарастващото напрежение в отделенията за интензивно лечение, заяви австрийското правителството в неделя.

Европа отново е епицентър на пандемията от Covid-19, което кара някои правителства да обмислят повторно налагане на непопулярни локдауни. Австрия има с едно от най-високите нива на заразяване на континента със седемдневна осреднена заболеваемост от 815 на 100 000 души.

„Не предприемаме тази стъпка с лека ръка, но тя е необходима“, каза канцлерът Александер Шаленберг на пресконференция, обявявайки новата мярка, съгласно която неваксинираните могат да напускат домовете си само по ограничен брой причини като ходене на работа или пазаруване на стоки от първа необходимост, предаде Ройтерс.

Приблизително 65% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу Covid-19, един от най-ниските нива в Западна Европа. Много австрийци са скептични по отношение на ваксините, мнение, насърчавано от крайнодясната Партия на свободата, което е третата по големина в парламента.

Мерките в понеделник ще удължат приетите преди седмица ограничения, които забраняват на неваксинираните да посещават редица места, включително ресторанти, хотели, театри и ски лифтове.

„В действителност ние казахме на една трета от населението: няма да напускате апартамента си повече, освен поради определени причини. Това е огромно намаляване на контактите между ваксинираните и неваксинираните“, каза още Шаленберг.

Локдаунът в Австрия, което не се отнася и за лица под 12 годишна възраст или за хора, които наскоро са се възстановили от Covid-19, първоначално ще продължи 10 дни, каза министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн.

The post От утре в Австрия: Неваксинираните може да излизат само до магазина и работното си място appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: От утре в Австрия: Неваксинираните може да излизат само до магазина и работното си място

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация