От днес: Учениците се завръщат в клас, вижте още кои мерки се разхлабват

0

Училищата в страната отново отварят врати. Със заповед на здравния министър за срок от две седмици и при строги мерки за безопасност в класните стаи се връщат до 40% от децата.

Сред тях са както началните класове, така и учениците от VII, VIII и X клас.

От 26 април на чиновете ще седнат V, IX и XII клас. Според предварителните разчети последни компютрите ще оставят учениците от VI и XI клас. Сочената за тях дата е 17 май, припомня NOVA.

Учениците ще преминават през термокамери, ще се следи за носене на маски и струпване на много деца на едно място. Ако противоепидемичната обстановка бъде удължена, вероятно и ротацията на класовете ще продължи.

Във висшите училища

от днес може да има практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да са в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

От днес се разхлабват и част от другите мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната. Заведенията за хранене и развлечения могат да посрещат своите клиенти в закритите си части при капацитет от 50% и работно време до 23 ч. Врати отварят и големите магазини, но при ограничение на броя на клиентите.

Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30% и спазване на дистанция. В четвъртък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април – нощните барове и дискотеките.

The post От днес: Учениците се завръщат в клас, вижте още кои мерки се разхлабват appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: От днес: Учениците се завръщат в клас, вижте още кои мерки се разхлабват

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация