От днес: Маските и на открито в Кюстендил са задължителни

0

Допълнителни мерки в Кюстендил заради нарастване на броя на новозаразените с Ковид-19 ще бъдат въведени днес, предаде БНТ.

Всички граждани задължително ще трябва да носят маски на открито, независимо дали има струпване на хора на едно място или не. Мярката ще важи до 21 февруари.

Кюстендил е на второ място след Благоевград по брой новозаразени. За последното денонощие има още 48 нови случая. В Ковид отделението на болницата в града са хоспитализирани 75 души.

Всички, които посещават поликлиниката в града, ще трябва да преминават и през специален филтър. Според лекарите, това е едно от местата за разпространение на заразата.

Носенето на маски създава един механичен филтър и са една относителна спирачка на тази инфекция, обясни директорът на болницата в Кюстендил доктор Александър Величков.

В поликлиниката ще има специфичен пропускателен режим, за да се ограничи струпването на хора, допълни още д-р Величков. Целта е да се създадат по-малко условия за контакт и разпространение на инфекцията, обясни той.

В болницата в Кюстендил са разкрити две ковид отделения, като има готовност за разкриване на допълнителни легла, обясни директорът на болницата. Има заразени и сред медицинския персонал, но техният брой е относително малко, в сравнение с есента, допълни д-р Величков.

В Кюстендил протича и процес на ваксинация на медиците на първа линия.

The post От днес: Маските и на открито в Кюстендил са задължителни appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: От днес: Маските и на открито в Кюстендил са задължителни

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация