Откри се изложбата „Отдаденост“ в чест на 75-годишния юбилей на Здравка Лисийска, кметът Илко Стоянов изпрати цветя и поздравителен адрес

0

Пред пълна зала директорът на Градската художествена галерия в Благоевград Иван Милушев и проф. Георги Драчев откриха юбилейната изложба „Отдаденост“, посветена на 75-годишния юбилей на художничката и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Здравка Лисийска.
Експозицията включва 68 творби на различна тематика, изложени са и няколко текстилни пана, изработени на вертикален стан, с техника „макраме“.
Здравка Лисийска получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Илко Стоянов, те бяха връчени от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.
„Юбилейната Ви изложба е чудесен повод, за да изразя благодарността за Вашето мъдро и вдъхновено присъствие в духовния живот на Благоевград. Както е наречена и изложбата Ви – „Отдаденост“, така и Вие през всичките тези години показвате, че за да е успешен един творец, за да има диалог с публиката и да докосва със своето изкуство, трябва да бъде отдаден и изцяло посветен на своята мисия. Вашата мисия, освен като творец е и като преподавател, благодаря Ви и за отдадеността Ви в работата със студентите и младите хора!“ пише в част от поздравителния адрес от кмета Илко Стоянов.
Всеки гост на изложбата получи като подарък картичка с произведение и подпис на Здравка Лисийска.

The post Откри се изложбата „Отдаденост“ в чест на 75-годишния юбилей на Здравка Лисийска, кметът Илко Стоянов изпрати цветя и поздравителен адрес appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви