Оставиха зад решетките Бахамата и жена му

0

Васил Петров – Бахамата, съпругата му Лидия остават зад решетките. Най-тежката мярка за неотклонение определи районният съдия Екатерина Николова. Синът им Димитър бе пуснат под домашен арест.

Делото бе разгледано днес, на което и тримата дадоха обяснения по случая. Всеки един от тях е с тежки заболявания. От тримата само Лидия е осъждана, тя изтърпява условна присъда за наркотици, която е в изпитателния срок.

Васил е реабилитиран и е с чисто съдебно минало, синът му Димитър не е осъждан.

Определението на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен. Тримата са обвинени за измама в особено големи размери.

На 22.02.2023 г. са привлечени към наказателна отговорност три лица – Д.Д., на 21 г., от Благоевград, В.П, на 47 г., от Дупница и Л.П., на 44 г., от Благоевград. Те са обвинени за това че от 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при условията на продължавано престъпление, извършили четири отделни деяния, с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК вр. с чл. 20, ал. 2 от НК във връзка с чл.26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до осем години и конфискация на ½ от имуществото.

Сезирана е КПКОНПИ за извършване на проверка на имущественото състояние на тримата обвинени за неправомерно облагодетелстване.

Източник: Вестник Струма

The post Оставиха зад решетките Бахамата и жена му appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви