Основни правила в дизайна на баня

0

Много е трудно да се дадат универсални съвети за създаването на красив интериор в банята. Нещо, което един човек намира за красиво, друг може да не забележи изобщо. Дори нещо, което за един човек е приятно на външен вид, за друг човек може да е най-грозното нещо на света. Въпреки цялата двусмисленост на тази тема, този пост ще се опита да представи препоръките на дизайнерите относно красивия дизайн за баня. Те ще ви помогнат да реализирате вашите идеи за красива баня и да я направите не само стилна, но и функционална.

Преди да започнете да ремонтирате, изгответе план за вашата бъдеща баня, помислете за стила и ключовите елементи. Обърнете внимание на необичайните модерни водопроводни инсталации – може би това ще се превърне в основен акцент в красивата ви баня.

За да направите дизайна на вашата баня наистина красив, преди всичко си помислете за следното нещо. Първо е важно да изберете правилния цвят. За малка баня, по-светлите нюанси ще работят добре, но експресивната природа може да си позволи да донесе в банята със скромни размери ярки акценти като например мозаечни плочки. За просторната баня можете да използвате тъмни или ярки цветове и да експериментирате с различни цветови комбинации.

При избора на довършителни материали, е добре да имате предвид и размера на банята. Колкото по-голямо е помещението, толкова по-големи следва да са вашите плочки за баня и орнаментите върху тях.

Различните функционални зони могат да бъдат идентифицирани чрез избор на цвят за всяка зона и организиране на отделно осветление за всяка една от тях.

Ако не сте доволни от готовите дизайнерски решения, опитайте се да декорирате банята със собствените си ръце. Отлична идея е да декорирате стените с водоустойчиви бои, да използвате плочки с мозайка или да заложите на стъклена мивка, използвайки техниката декупаж (decoupage).

Обърнете внимание на нови, ергономични модели санитарен фаянс и мебели за баня. Те са не само удобни и функционални, но често представляват истински произведения на дизайнерското изкуство.

Източник: ВСИЧКО ЗА БАНЯТА

The post Основни правила в дизайна на баня appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Основни правила в дизайна на баня

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация