Осем проекта за подобряване на образователната среда в училищата и детските градини в Сандански са внесени за одобрение в МОН

0

Осем проекта за подобряване на образователната среда в училищата и детските градини, внесени за одобрение в МОН!
Разширяването, модернизирането и реконструкцията на образователната инфраструктура в община  Сандански са част от заложените дейности в осемте проекта, които с активната работа на детските и учебните заведения, и община Сандански, бяха внесени за одобрение в Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г. и Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2026 г.
Чрез реализацията на тези проекти, спортната и училищна база в образователните заведения ще създаде условия за пълноценно практикуване на спорт и спортни дейности, както и ще повиши комфорта и образователната среда за децата в община Сандански.
Проектите, подадени за одобрение и очакващи финансиране са:
В I ОУ „Св. Климент Охридски“ са подадени два проекта. За изграждането на пристройка за провеждане на редовни часове и спортна площадка;
Във II ОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“ внесените проекти също са два. За ремонт на физкултурния салон с прилежащите му помещения, както и проектирането на нова училищна сграда за създаване на оптимални условия за обучение на учениците;
В Спортно училище „Пейо Яворов“ се предвижда изграждането на спортна площадка – мини футболно игрище с изкуствена трева;
В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Дамяница внесеният проект е за основен ремонт и реконструкция на физкултурния салон;
В ОУ „Братя Миладинови“, с. Склаве проектът е за изграждане на нова спортна площадка;
В Дневни детски ясли „Обич“ община Сандански внесе проект за основен ремонт и реконструкция на сградата и прилагане на всички дейности за енергийна ефективност.
Одобрението и реализацията на тези проекти е изключително важно за повишаване двигателната активност на децата и пълноценното упражняване на спортни дейности и учебни занимания.
Създаването на оптимална образователна среда и условия за обучението на учениците и децата в община Сандански, е сред приоритетите на общината за развитие на сектор Образование.
Очаква се до средата на годината да станат ясни одобрените проекти.

The post Осем проекта за подобряване на образователната среда в училищата и детските градини в Сандански са внесени за одобрение в МОН appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви