Опаковането на паметника на Съветската армия със знамето на Украйна бе осуетено

0
Акцията по опаковането на паметника на Съветската армия като жест на съпричастност с Украйна бе осуетена. Зад инициативата по опаковане на паметника стои “Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия“, която се бори за демонтирането на монумента, като го наричат „МОЧА“ – Монумент на окупационната червена армия.

Оказа се, че след началото на акцията в 18 часа в сряда полиция и леви симпатизанти пазят паметника от намерението да бъде опакован с цветовете на Украйна.

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметникът на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ. Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна”, заявиха организаторите.

Призивът им бе хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента.

На протеста бе забелязан и лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Преди това в подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се стигна до сблъсък между привърженици и противници на Кремъл.

Източник: mediapool.bg

The post Опаковането на паметника на Съветската армия със знамето на Украйна бе осуетено appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Опаковането на паметника на Съветската армия със знамето на Украйна бе осуетено

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация