Окръжна прокуратурата-Благоевград ръководи разследване на незаконна дейност на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици

0

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени три лица – М.Г. (на 22 години), В.Г. (на 22 години) и Р.Г. (на 45 години).

Установено е, че от м. ноември 2022 г. до 18.07.2023 г. М.Г. заедно с В.Г. участвали в организирана престъпна група, действаща по сговор на територията на България, с цел набавяне на имотна облага.

На 17.07.2023 г. на ул. „Сан Стефано“ в гр. Благоевград М.Г. разпространил високорисково наркотично вещество коноп (марихуана), като го продал.

Освен това в къща в с. Мламолово, област Кюстендил, заедно с Р.Г. той държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 250 грама коноп (марихуана). В същия имот двамата засели и отглеждали растения от рода на конопа (канабис).

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

The post Окръжна прокуратурата-Благоевград ръководи разследване на незаконна дейност на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви