Одобрено! Петрич ще има пречиствателна станция за отпадъчни води

0

Управителния съвет на ПУДООС одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект – Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура – захранващ водопровод, довеждащ колектор и транспортен достъп.
Общата стойност на проекта, който изготви и подаде Община Петрич, е 18 057 051, 73 лв. с ДДС.
На заседание на финансиращия орган – УС на ПУДООС, проведено на 24.01.2024 г., е одобрено финансиране в размер до 6 000 000 лв. като първи етап от обща стойност на проекта за изпълнение на обекта.
След като стартират дейностите по изпълнението Община Петрич подава ново заявление за последващо финансиране на оставащите за изпълнение дейности – това е записано в окончателното решение на ПУДООС.
Капацитетът на възловото за град Петрич съоръжение е 38 890 еквиваленти жители /постоянно живущи, промишленост, работещи тук, туристи, приходящи/.
Община Петрич успя да защити и своя проект за пречиствателна станция за отпадъчни води на най-голямото село – Първомай.
По този проект се включи довършване на канализационната мрежа на селото, изграждане на пречиствателна станция, изграждане на довеждащ колектор, отвеждащ колектор за заустване и водопровод.
Двата обекта са резултат на продължителна работа за отговаряне на изискванията с цел одобрение на нужното финансиране за изпълнение, резултат на сериозно извървяна процедура и преодолени немалко спънки.
Може да бъде изображение с воден басейн

The post Одобрено! Петрич ще има пречиствателна станция за отпадъчни води appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви